Avondvierdaagse Hoogland 
Dé vierdaagse voor Hoogland en Amersfoort Noord 

Veiligheid.Naast de zorg vanuit de organisatie van de avondvierdaagse om een route samen te stellen die leuk is om te lopen en te trachten om het verkeer te ontlopen, ontkomen we er toch niet aan dat we tijdens de avondvierdaagse rekening moeten houden met het verkeer.
Hiervoor willen wij enkele tips geven die, naar wij hopen in samenwerking met u, de veiligheid van u en de medeweggebruiker kunnen verhogen.

 • Loop op wegen, waar u ook te maken heb met autoverkeer, niet te breed uit. Blijf vooral op uw weghelft, en waar bochten zijn ga deze dan niet afsnijden. Blijf dus zoveel mogelijk op het voet- of fietspad.
 • Vooral voor de groepen telt; wanneer er versnaperingen uitgedeeld worden doe dit dan ergens waar voldoende ruimte is, niet op of nabij kruisingen of oversteekplaatsen en deel het uit aan de kant van de weg alwaar uw groep loopt.
 • Laat de kleinsten voorop lopen; die bepalen dan het tempo en u voorkomt dat de groep versplintert en er grote gaten in de groep ontstaan en dat u daardoor het overzicht kwijt raakt. Tevens is het voor de organisatie en politie makkelijker te laten doorstromen en voorkomt het met een oversteek
  onnodig oponthoud voor het andere verkeer.
 • De helpers van de A4D Hoogland zullen herkenbaar zijn aan een
  lichtgevend fluoriserend oranje/geel hesje met een driehoek 
  en zorgen ervoor dat de wandelaars veilig en zonder problemen de vier avonden kunnen door lopen.
 • Kaartcontroleurs op de routes zullen herkenbaar zijn aan een oranje hesje
  met geel en een reflecterende driehoek.
 • De beveiligers van de fietsenstalling zullen herkenbaar zijn 
  aan een blauw hesje met de tekst "BEVEILIGING".
 • Volg de aanwijzingen op van de politie en verkeersregelaars bij het
  oversteken van wegen en kruispunten. 

Wij hopen op uw medewerking als individueel, groep en- of als leiding van een groep en heeft u nog andere tips wat de veiligheid nóg meer kan verhogen, dan horen wij dit graag van u. 
Laat hier u tips achter.

De PRC Hoogland wenst u alvast een prettige en veilige avondvierdaagse.